Siste nytt fra Ordkraft.

Fundament kjøper Ordkraft

- Med synergiene som dette samarbeidet muliggjør er vi et stort steg nærmere målet om å bli det viktigste kommunikasjonshuset utenfor Ring 3, sier daglig leder i Fundament AS, Joakim Hanssen.

Ordkraft består som eget selskap, med Kristin Øygarden som ny daglig leder i selskapet.

- Jeg ser frem til å la Ordkraft vokse videre inn i et dynamisk og spennende fagmiljø, hvor vi i enda større grad kan dyrke våre spesialfelt, sier Øygarden. Ordkraft-gründer Rune Røiseland fortsetter i selskapet som seniorrådgiver og Sørlandets fremste ekspert på krisekommunikasjon og omdømme, og er motivert for videre satsning.

- Gjennom 12 år har vi skapt et sterkt fagmiljø innenfor PR og omdømmearbeid. Jeg gleder meg til å bygge videre på det beste i Ordkraft sammen med kreative og strategisk kloke kolleger i Fundament, sier Ordkraft-gründer.

Vinn-vinn for kundene
Røiseland betegner oppkjøpet som en vinn-vinn situasjon for både fagmiljøene og for kundene, som enklere vil få tilgang på flere spesialiserte tjenester. Med Ordkraft på laget styrker Fundament seg på spisset kommunikasjonsarbeid som strategisk påvirkningsarbeid, omdømmeanalyse og krisehåndtering. Samtidig får Ordkraft tilgang på kreftene som ligger i et fremadstormende kreativt miljø som ikke bare leverer reklame, design og 3D, men som også er Sørlandets fremste på digitale tjenester og programmatisk annonsering.

Ivrige nye eiere
De siste årene har analysebyrået Oxford Research vært inne på eiersiden i selskapet. Daglig leder i OR, Rune Stiberg-Jamt tror dette er en god vei videre for selskapet.

- Som en dedikert eier gjennom flere år er det gledelig å se iveren og engasjementet som de nye eierne har for Ordkraft. Det faglige samarbeidet har allerede båret frukter og jeg er sikker på at dette vil føre til at Ordkraft styrker sin posisjon i landsdelen, sier daglig leder i Oxford Research Rune-Stiberg Jamt. Finn Kolstad er enig. Han sitter i styret til Fundament Holding AS og har vært svært sentral i prosessen.

- Ordkraft tar med seg faglig tyngde og solid kommunikasjonskompetanse inn i Fundament. For byrået er dette oppkjøpet en strategisk spissing, som gjør oss enda mer komplette som leverandør av kommunikasjonstjenester, sier forretningsutvikleren.

Ny leder for Ordkraft

Kristin Øygarden (36) flytter tilbake til Kristiansand og overtar som daglig leder for kommunikasjonsbyrået Ordkraft.

Placeholder

Øygarden har de siste årene vært leder for Kultur Vest i Bergen, men da muligheten åpnet seg for jobben i Ordkraft var valget enkelt.

- Hjertet mitt er på Sørlandet og Ordkraft var den perfekte muligheten. Da Rune Røiseland som var med å starte opp Sørlandets ledende PR-byrå tok kontakt for å høre om dette var jobben for meg trengte jeg ikke betenkningstid. Nå gleder jeg meg til å jobbe med strategisk kommunikasjon og bidra til vekst og utvikling i Ordkraft, sier hun.

Kristin Øygarden flyttet til Bergen etter valgkampen mot Stortingsvalget 2013, da hun var andrekandidat for Agder Venstre på listen bak Hans Antonsen. Øygarden har i tillegg til politikken bred erfaring fra spenningsfeltet mellom kulturformidling, organisasjonsliv og journalistikk, både gjennom eget foretak og som ansatt, blant annet i Fædrelandsvennen, ved UiA og hos Norsk Forfattersentrum. De siste årene hun har hun som daglig leder i Kultur Vest arbeidet med synlighet, strategi, påvirkningsarbeid og strategisk kommunikasjonsarbeid, et arbeid hun får svært gode skussmål for.

- Med Kristin som ny daglig leder rigger vi nå Ordkraft for neste epoke. Jeg har i seks år kombinert jobbene som daglig leder og rådgiver i byrået, men gleder meg igjen til å fokusere 100 prosent på kundenes behov. Samtidig ser jeg fram til å være med som partner i fortsettelsen, og ikke minst til samarbeidet med Kristin. Med henne får vi nye tanker og vitale ambisjoner for både byrået og landsdelen. Både gamle og nye oppdragsgivere vil få glede av hennes kompetanse og erfaring, sier Røiseland.

Oxford Research, med administrerende direktør Rune Stiberg Jamt, er hovedeier og styreleder i Ordkraft AS.

- Det er både raust, strategisk klokt og god timing når Rune Røiseland nå overlater roret i Ordkraft til nye krefter. Røiseland er kanskje landsdelens mest erfarne omdømmeekspert, og vil med dette frigjøre egen kapasitet til ytterligere fokus på rådgiving og kunder. Samtidig skapes det ny energi i selskapet med en ny daglig leder, sier styrelederen.

For flere kommentarer ta gjerne kontakt:

Rune Stiberg-Jamt: 902 71 250
Rune Røiseland: 902 69 600
Kristin Øygarden: 400 91 481

04-05-2017

1 Kontakt oss
Hei!

Legg igjen kontaktinfoen din, så kontakter vi deg så snart som mulig.